Slovenski krumpantoč, obložen s fileji skuše na žaru in gosto omako iz kislih kumaric
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/10/slovenski-krumpantoc-oblozen-s-skuso-in-gosto-omako-iz-kislih-kumaric-2-e1570518657826.png)
![](/wp-content/uploads/2018/04/Oggetto-vettoriale-avanzato.png)
SESTAVINE
za 2 osebi
2 konzervi Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
2 velika krompirja
3 žlice polnozrnate moke
2 jajci
1/3 čajne žličke soli
40 gramov albuminske skute
3 žlice grškega jogurta
3 kisle kumarice
vejica svežega peteršilja
sol in poper po okusu
2 konzervi Rio Mare filejev skuše na žaru v ekstra deviškem oljčnem olju
2 velika krompirja
3 žlice polnozrnate moke
2 jajci
1/3 čajne žličke soli
40 gramov albuminske skute
3 žlice grškega jogurta
3 kisle kumarice
vejica svežega peteršilja
sol in poper po okusu
Stampa Ricetta
![](https://www.riomare.si/wp-content/uploads/2019/10/slovenski-krumpantoc-oblozen-s-skuso-in-gosto-omako-iz-kislih-kumaric-2-e1570518657826.png)
1. Krompir olupimo, naribamo in ožamemo. Zmešamo ga s stepenimi jajci. Nato dodamo sol in moko ter ponovno zmešamo.
2. V ponev vlijemo oljčno olje, da z njim prekrijemo dno, in ga segrejemo. Na olju zlato zapečemo po žlico zmesi, ki jo z lopatko oblikujemo v tanek polpet.
3. Krumpantoč položimo na papirnate brisačke, da vpijejo odvečno olje.
4. V mikser dodamo albuminsko skuto, grški jogurt, kisle kumarice, peteršilj, poper in sol. Zmiksamo in gosto omako razporedimo po krumpantočih ter na vrh dodamo lep košček skuše.