DELI RECEPT

s prijatelji


SESTAVINE

1 konzerva tunine Rio Mare z malo ekstra deviškega olja Leggero 60 g

300 g buče brez semen

80 g sira, npr. ementalca

20 g ekstra deviškega oljčnega olja

vejica rožmarina

sol

poper

IZDELEK

Stampa ricetta

po vadbi

POSTOPEK PRIPRAVE

1   Bučo narežemo na rezine, pustimo tudi zeleni del, in pečico segrejemo na 200 °C.

2   Sir na grobo naribamo.

3   Rezine buče razporedimo po pekaču, ki smo ga naoljili in vanj položili šopke rožmarina, posolimo in popopramo ter pečemo v pečici približno 20 minut. Nato obložimo s koščki tunine in naribanim sirom. Postavimo še za nekaj minut v pečico, da se sir stopi.

4   Ta vroči in slastni zalogaj zaužijemo takoj.


DOBER TEK!

Stampa ricetta Stampa ricetta

POSTOPEK PRIPRAVE

KORAK 1

KORAK 2

KORAK 3

RECEPTI NAŠIH ŠPORTNIKOV

Beljakovinska solata z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo (za na pot)

 
Hladna omleta s čebulo, krompirjem in tunino (za na pot)

 
Hrustljavi toast iz sladkega krompirja s tunino

 
Kvinojin Tabule s tunino

 
Kvinojina solata s tunino, korenčkom, grahom in koruzo (za na pot)

 
Pečena buča s tunino in sirom (obrok doma)

 
Pečeni krompir s tunino v naravnem soku (obrok doma)

Polnozrnati hrustljavi kruhki s tunino, kremnim sirom in kislimi kumaricami (prigrizek)

 
Testenine z brokolijem, tunino, paradižnikom in olivami (obrok doma)

 
Topli sendvič s tunino (prigrizek)

 
Tunina in brokoli s krutoni (prigrizek)