Rio Mare

Pomanjšaj sliko
Logo RIOMARE

Črna rižota z zelenjavo in tunino v oljčnem olju by Valerio Lutman

Recept meseca

Izdelek Rio Mare

Tunina v oljčnem olju

Čas priprave

1,5 ure

Težavnost

Sezona

Pomlad / Poletje

Priložnost

Gostje na večerji

Jed

Glavna jed

Sestavine za štiri osebe

2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 - 150 g črnega riža - 1 por - 1 korenček - 1 čebula - 30 g rumene paprike - 30 g zelene paprike - 20 g stebelne zelene - 1 rdeča paprika (sok) - strok česna - 150 g parmezana - 20 g masla - oljčno olje - sol - poper - škrob

Priprava

1. Priprava zelenjavne osnove: v približno 1,2 l vode dajte por, korenček in čebulo ter kuhajte vsaj pol ure.

2. Na oljčnem olju segrejte riž in zalijteo s 3-kratno količino zelenjavne osnove. Posolite in kuhajte približno 30 do 40 minut. Medtem na oljčnem olju prepražite strok česna ter na kocke narezano papriko in stebelno zeleno. Rahlo posolite in odstavite z ognja, ko sta paprika in zelena zlatorumeno zapečeni. 

3. Priprava omake: Rdečo papriko dajte v sokovnik, da dobite sok. Za pripravo omake sok zavrite, del ga pustite na strani, da ga zgostite z žlico škroba. To zmes dobro premešajte, da se razpustijo grudice in dodajte v vrel sok. Pokuhajteše par minut, da se zgosti in nato pustite ohlajati.

4. Iz skuhanega riža odlijte odvečno vodo in jo shranite. V riž naribajte parmezan in premešajte, da se ta poveže. Pozorni morate biti, da mešate ves čas, ko je riž na ognju.

5. Za tem v riž vmešajte hladno maslo in po potrebi prilijte shranjeno vodo. Dodajte praženo zelenjavo, ki ste ji odvzeli česen, in Rio Mare tunino v oljčnem olju. Tako pripravljen riž dajte na krožnik ter okrasite z malce omake iz rdeče paprike.

Ocena