Žepki s tunino in dimljenim sirom

SESTAVINE

za 4 osebe
120g dimljenega sira, naribanega
2 konzervi Rio Mare tunine v oljčnem olju 80 g  
6 suhih paradižnikov v olju, na tanko narezanih
5 listov bazilike
sol in poper
500 g testa (testa za kruh)
1l sončničnega olja

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Dimljen sir narežemo na kocke in ga v skledi zmešamo z odcejeno in nadrobljeno tunino. Dodamo narezane suhe paradižnike in sesekljano baziliko. Solimo in popramo po okusu. 

    2. Testo razvaljamo na približno 0,5 cm debeline. Nato s kozarcem izrežemo kroge premera 6 cm, postavimo jih na leseno desko, prekrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo da vzhajajo 20 minut. 

    3. Kroge ponovno razvaljamo do premera 12 cm. Na sredino vsakega kroga položimo zvrhano žlico pripravljenega nadeva. Kroge prepognemo na polovice ter jih dobro zapremo, tako da rob stisnemo z vilicami. Žepke pečemo v vročem olju dokler ne postanejo zlatorumene barve.

    Serviramo toplo.

    Okusno in zdravo!

    Žepke lahko tudi spečemo v pečici. Pečico segrejemo na 200° C. Na pakeč položite papir za peko in nato žepke pecite do zlatorumene barve.

Najbolj priljubljeni recepti