Testenine paccheri polnjene s tunino in mocarelo

SESTAVINE

za 4 osebe
4 konzerve Rio Mare tunine v oljčnem olju 80g
24 gladkih testenin tipa Paccheri
300 g mocarele bufala
300 g paradižnikove mezge
1 strok česna
1 šopek svežega origana
ekstra deviško oljčno olje
sol po okusu

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. 200 g mocarele narežite na kocke, dajte jih na cedilo in jih občasno popivnajte s papirnatimi brisačami, da odstranite čimveč odvečne tekočine. V večjem loncu zavrite osoljeno vodo in skuhajte testenine 'al dente'.

    2. V ponvi na majhnem ognju in na oljčnem olju popecite olupljen in zdrobljen česen ter paradižnikovo mezgo. Dodajte ščepec soli. Prihranite nekaj tunine Rio Mare v oljčnem olju, ostalo pretlačite in zmešajte z mocarelo in nekaj vejicami origana. V posodo, primerno za v pečico, prelijte paradižnikovo mezgo. Odcedite testenine 'al dente' in jim primešajte mešanico tunine in mocarele ter položite v posodo, v kateri je že paradižnikova mezga. Vse skupaj zalijte s preostankom omake in pokapajte z oljem.

    3. Pecite v segreti pečici na 200°C 10 minut. Preostanek mocarele raztrgajte na koščke. Testenine vzemite iz pečice in jih enakomerno prerazporedite na krožnike. Okrasite s koščki mocarele, preostankom tunine Rio Mare v oljčnem olju in z vejicami svežega origana.

Najbolj priljubljeni recepti