Rižota z endivijo, tunino in svežim peteršiljem

SESTAVINE

za 4 osebe
3 konzerve Rio Mare Leggero tunine 60g
200g mešanice divjega in belega riža
1 sveža kumarica
300g paradižnikov v grozdu
½ sladke rdeče čebule
50g ekstra deviškega oljčnega olja
sol
nekaj listov vinske trte za serviranje

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

    1. Kuhajte riž v vreli soljeni vodi približno 15 minut. 

    2. Operite paradižnike in vsakega izmed njih narežite na 4 enake dele, olupite kumarico in jo narežite na tanke rezine, na tanko narežite tudi čebulo. 

    3. Paradižnike postavite v skledo, začinite z oljem in soljo, dodajte dobro odcejen kuhan riž, čebulo, kumarico in tunino. 

    4. Previdno premešajte sestavine in postrezite na listih vinske trte, ki ste jih predhodno dobro oprali in posušili.

Najbolj priljubljeni recepti