Makaroni “alla norma” s tunino

SESTAVINE

za 4 osebe
350 g testenin (tipa makaroni oz. maccheroni)
1 konzerva Rio Mare tunine v oljčnem olju 160 g
1 dolg jajčevec
50 g trde skute
500g zrelega paradižnika
2 vejici bazilike
1 strok česna
30 g ekstra deviškega oljčnega olja
olje za cvrtje
sol

Stampa Ricetta

DELI RECEPT

s prijatelji

IZDELEK

Tunina v oljčnem olju

ODKRIJTE VEČ

    1. Večjo posodo napolnite z vodo. Počakajte da zavre in dodajte sol.

    2. Jajčevec narežite na rezine in ga posolite. Rezine ocvrite v obilici vrelega olja in jih odcedite na kuhinjskem papirju. Svež paradižnik potopite v vrelo vodo, da ga boste lažje olupili; odstranite kožo in ga sesekljajte. V ponvi popražite cel česen in dodajte paradižnik, posolite in kuhajte še nekaj minut.

    3. V vrelo vodo dodajte testenine in jih skuhajte. Iz omake odstranite česen in dodajte testenine, narezano baziliko in tunino. Previdno premešajte.

    4. Dopolnite s cvrtimi jajčevci in potresite z naribano trdo skuto"

    NAMIG: ZA PIKANTNEJŠI OKUS DODAJTE MED PRAŽENJEM ČESNA ŠE PEKOČO PAPRIKO.

Najbolj priljubljeni recepti