Rio Mare

Pomanjšaj sliko

Odgovornost

Odgovorna kakovost izraža koncept, ki se izvaja vzdolž cele dobavne verige; od trenutka ulova do trenutka, ko izdelek pride na vašo mizo.

Odgovorna kakovost

Ker se dobro zaveda svoje odgovornosti do ljudi in okolja, je Bolton Alimentari postal dovzeten za vprašanja o trajnostnem razvoju. Prav zato so se 2011 odločili naznaniti združenje Odgovorno kakovost in program družbene odgovornosti; koncept Odgovorne Kakovosti izraža vsesplošno odgovornost v dobavni verigi, od trenutka ulova, dokler riba ne pride na naše mize. Izbira, ki se je v preteklih letih uveljavila in okrepila zavezanost podjetja h družbenim in okoljskim vprašanjem, ki kažejo pot po katerih se bo razvijala.
Podjetje se je v okviru Odgovorne Kakovosti skoncentriralo na 7 področij:

  • Lovljenje tuna in zaščita ekosistema.
  • Spoštovanje okolja.
  • Spoštovanje ljudi.
  • Sledljivost izdelkov.
  • Izbira in upravljanje s primarnimi surovinami.
  • Analize in kontrole.
  • Hranljivost in dobro počutje.


Kot konkreten dokaz zavezanosti do vlagateljev in v znak transparentnega dialoga, je Bolton Alimentari 2011 objavil prvo trajnostno poročilo.
Prenesi Trajnostno Poročilo

»V naši vlogi vodilnih na tržišču se soočamo z izzivi in dolžnostjo odkrivanja novih načinov, kako narediti naše podjetje bolj trajnostno.« je pojasnil direktor Bolton Alimentari. »Ponosni smo na ta prvi korak, ki pojasnjuje delo, ki smo ga opravili v zadnjih nekaj letih, ampak se zavedamo, da je to le prvi korak k izgradnji posla, ki je nagnjen k vrednotam, ki so izražene skozi kulturna in družbena vprašanja.«
Decembra 2011 je bilo združenje Odgovorna Kakovost in Program družbene odgovornosti pregledan iz stani neodvisnih certificiranih opazovalcev DNV Business Assurance.
Prenesi DNV certification dokument.